KÖRFESTEN PÅ WIK 31/5-1/6!

Välkommen till sångfest för körer på Wik utanför Uppsala!
Kom och ta del av inspirerande workshops och fantastiska konserter tillsammans med sångarfränder i Wiks unika slottsmiljö.

Anmäl dig och läs mer och på:
www.lul.se/korfesten2013

Workshops x 3
Att delta i en workshop kostar 300 kr
Sångfesten börjar redan på fredag kväll med en workshop under ledning av Åke Edvinsson och Karin Eklundh som bjuder på en riktig sånghappening när de blandar sydafrikanska sånger med svenska folklåtar à la sånggruppen Fjedur.
På lördag förmiddag har du möjlighet att medverka och sjunga med när Lone Larsen och Voces Nordicae leder en workshop. Ett möte med den här kören och dess dirigent är ett sångminne för livet.
En annan inspirerande workshop leds av musikerna Arvid Nerdal och Peter Ekengren från kören Afro som bjuder på afrikanska rytmer, soul, gospel och en sångarglädje som inte kan beskrivas utan måste upplevas!

Konserter i Riddarsalen x 2
Konserterna i slottet kostar 150 kr
Kören Voces Nordicae under ledning av Lone Larsen äntrar scenen i Riddarsalen på Wiks slott kl 15.30 på lördagen. Voces Nordicae har en helt egen stil med en stark scenisk närvaro och musikstilistiska variationer som berör både visuellt och musikaliskt.
Klockan 18.00 är det dags för vokalgruppen Vocado som utnämndes till Årets kör 2011. Vocado har vunnit flera priser i internationella sammanhang och sjunger allt från visor och folkmusik till pop och jazz, alltid helt a cappella.

Work in progress x 1
Kostnadsfritt, ingen anmälan krävs
Körprofessorn Stefan Parkman, kompositören Jaakko Mäntyjärvi och Uppsala Akademiska Kammarkör diskuterar, demonstrerar och repeterar ett nytt stycke, som ännu inte existerar och som inte ens har ett namn. Inför uruppförandet av detta nya, spännande körverk är du välkommen att sjunga med, ha synpunkter på eller bara lyssna till musiken och känna hur den växer fram, eller rent av förändras. Kanske något för en framtida repertoar?

Mat och boende
för deltagare i Körfesten
Frukost 60 kr
Middagsbuffé 90 kr
Enkelrum 350 kr/natt
Dubbelrum 250 kr/person
Som deltagare i Körfesten kan du både bo och äta på Wik till ett mycket förmånligt pris! Du väljer själv vad du vill ta del av: Workshops, slottskonserter och middagar med mingel och sång i borgsalen på slottet med en magisk akustik. Men glöm inte att boka i god tid!

Lördag i parken
Gratis för alla
Nytt för i år är att Körfesten bjuder alla besökare på gratis inträde under lördagen och lockar med ett festligt och späckat program och tillträde till hela den stora slottsparken.
Alla som vill har chansen att uppleva och lyssna på de körer från hela Sverige som uppträder på scenen på ängen. Över en kopp kaffe eller en bit mat i försommargrönskan, kanske?
För barnen kommer det också att finnas spännande saker att göra.

Fullständigt program kommer inom kort!
www.lul.se/korfesten2013

Detta inlägg är publicerat i Nyheter. Bokmärk permalänken.